Fontos, hogy a kiváló minőségű MAGYAR élelmiszer, MAGYAR vállalkozások közreműködésével jusson el a termelőtől a háztartásokba.
Ha a KESU.HU-t választod rendelésednél, családod egészsége és gyermekeid jövője érdekében cselekszel.
A rózsafélék családjába tartozó szilva nagyszámú rokonsággal rendelkezik, mivel egyes fajtái könnyen kereszteződnek egymással. Érése már júliusban megkezdődik, és egészen október végéig szedhetjük, vagy vásárolhatjuk a feszes héjú, friss szemeket.Az érése során pirossá, majd lilává változó szilva számos formában köszön vissza a fákról. Találunk tojásdad, gömbölyű, hosszúkás alakút, kis és nagy méretben egyaránt. Színe a sötétkéktől egészen a sárga […]
Gránátalma Gourmet szörp Termékinformáció Összehasonlításban más termékekkel a nagyon jelentős különbség, hogy szörpjeinkben a gyümölcstartalmat a névadó gyümölcspüré adja, nem lé sűrítmény. A gyümölcslé sűrítménygyártásról egyszerűen: A sűrítmény gyártása fizikai behatással, hő és kémiai szerek bevonásával történő vízelvonás, sűrítés. Az alkalmazott technológiának köszönhetően a gyümölcs nagyon nagy százalékban elveszíti a beltartalmi értékeit, a […]
Kerek, sötétzöld vagy narancssárga héjú tök. Ősszel érik és nagyon édes az íze. Eredetileg New England-ből származik és onnan került át Japánba. Hokkaido szigetéről származik a neve. Alkalmas levesnek, pürének, sőt, leginkább tölteni kiváló. A megsütött tök héja is elfogyasztható. Magas karotin- és vitamintartalma miatt kedvező az antioxidációs hatása, ezáltal fogyasztása csökkentheti a rák bizonyos […]
Az avokádó ősi haszonnövény; Közép-Amerika indiánjai évezredek óta termesztik. A nagyon tápláló, sok proteint és olajat tartalmazó terméshúst (zsiradéktartalma mintegy 25%) nyersen fogyasztják. Az avokádó megfőzve keserű, az éretlen termések pedig mérgezőnek számítanak. A terméseket a betakarítás után 1–2 hétig tárolni kell, hogy a héj a gyenge nyomásnak engedjen. Fogyasztásához a termést fel kell vágni […]
A vörös káposzta vagy lila káposzta a vadkáposzta egy termesztett változata. Sötétvörös vagy lilás színét az antocián adja, a talaj pH-értékétől függően változik: savasabb talajon lilásabb, lúgosabb talajon zöldes-sárgásabb színűek a levelei. Akár indikátorként is használható. A fejes káposzta a keresztes virágúak családjába tartozik, rokona a kelkáposzta, a kelbimbó, a karfiol, a brokkoli, a karalábé, […]
Hazánkban is őshonos, téli gyümölcs, állaga hasonlít a burgonyáéhoz, magas a keményítőtartalma. Ellenben más magvakkal, a gesztenye jóval több vizet, mint olajat tartalmaz (ez magyarázza krémes, puha állagát), nyersen sosem fogyasztjuk. A főtt és sült gesztenyéből készíthetünk köreteket, töltelékeket és desszerteket, nyersen fogyasztva pedig hasmenés ellen hat. Régen a marónit, ami a legnagyobb szemű szelíd […]
A retket már az ókori Kínában és Japánban is nagyon kedvelték, gyógyszerként használták, és sok étel alapját képezte. Ekkor már a Földközi-tenger vidékén is nagy népszerűségnek örvendett a retek, ami az ókori egyiptomiaknál a hagyma és a fokhagyma mellett a piramisépítő munkások napi étrendjének szerves részét képezte. Az ókorban fogyasztott retkek jelentős része még a Nyugat-Ázsiában, Európában őshonos […]
Az uborka vagy népiesen ugorka (Cucumis sativus) a tökvirágúak (Cucurbitales) rendjébe, a tökfélék (Cucurbitaceae) családjába tartozó növényfaj. Ugyanabba a nemzetségbe tartozik, mint a sárgadinnye. Számos nemesített változata létezik. Termését fogyasztják. Az uborka lédús és sok ásványi anyagot (főként káliumot, foszfort, nátriumot, magnéziumot és vasat) tartalmaz, ezáltal kitűnő szomjoltó és kalóriatartalma is különösen alacsony: 10 kcal (42 kJ) 100 g-ban. Sokféle vitamint tartalmaz (a B-csoport összes vitaminját, C-vitamint [8 mg […]
Örülünk neked!
Köszönjük, hogy ránk szántad ezt a pár percet, a későbbiekben azon dolgozunk majd, hogy rászolgáljunk a bizalmadra!
Lépj be a fiókodba!