A fehér akác (Robinia pseudoacacia L.) eredetileg nem őshonos erdőalkotó fafaj Magyarországon, Amerikából telepítették hazánkba elsősorban az alföldi futóhomok megkötésére. Ma már erdeink kb. 20%-a akác. Európa akácerdeinek kb. 60 %-a Magyarországon található, emiatt nevezhető az akácméz Hungaricumnak. Az akácfa 20-30 méter magasra növő, fehér fürtös virágzatú növény. Semmilyen mesterséges kezelést nem igényel, nincs növényvédelem! Akác virágzása […]
A kerek és friss ízű paradicsom, fogyasztása igen jótékony hatású magas vitamin tartalma miatt. A C-vitamin mellett kalciumot illetve K-vitamint is találhatsz benne. Felhasználása sok oldalú lehet, fogyaszthatad nyersen, salátába aprítva vagy szendvicsek mellé. Ha valamilyen hűsítőre vágysz paradicsomlevet is préselhetsz. Természetesen főtt formában, tészta szószként vagy paradicsomlevesként is tökéletes választás.
A krumpli az Andok hegyláncairól származik, Európába pedig a XVI. században került. Ekkor kapta a “batata” nevet. Ne feledjük el, hogy a burgonya sokat köszönhet Parmentier-nek, aki németországi raboskodása idején fedezte fel, majd vitt Versailles-ba néhány virágos száracskát, amelyek azután a király kalapját díszítették. A növény korabeli reklámkampánya volt, hogy napközben a burgonyaültetvényeket katonákkal őriztették, […]
A vegyes virágméz megnevezés gyakorlatilag minden mézre igaz. A méhek a mézet virágról gyűjtik, az adott pillanatban nyíló, számukra elérhető minden virágról. Fajtaméz attól fajtaméz, hogy az adott területen, ahol a méhek vannak, jellemzően az adott időben az adott virág nyílik többségében, így a méhek jellemzően azt gyűjtik. Plusz fontos, hogy a kaptárba se legyen […]
Örülünk neked!
Köszönjük, hogy ránk szántad ezt a pár percet, a későbbiekben azon dolgozunk majd, hogy rászolgáljunk a bizalmadra!
Lépj be a fiókodba!