Az elmúlt években, a januári-februári hónapokban néha futótűzként terjed a közösségi oldalakon, hogy egyik-másik üzletláncban épp kapható Meyer citrom. A kicsi, kerekded, fényes és viszonylag vékony héjú, narancsra emlékeztető citrom méltán szerzett ilyen hírnevet, illatos héját, jóízű, karakteres ízvilágú levét előszeretettel használják a háziasszonyok. A narancs és a citrom szerelemgyerekének tűnő citrus kitűnő választás, ha citromos süteményeket, desszerteket szeretnénk készíteni. A leve nem savanyú, inkább fanyar, a íze kellemes, s a héjának a rég elfeledett citromokat idéző illata van. Ha frissen szeretnénk felhasználni a Meyer citromot, akkor adhatjuk húsokhoz, becsinált leveseket savanyíthatunk vele, egy-egy karika kerülhet a téli hideget elűző forralt borunkba, vagy akár egy tisztességes tart au citront is süthetünk a tiszteletére. A héját felhasználhatjuk számtalan kekszhez, beledolgozhatjuk a kedvenc piskótatésztánkba, vagy felfrissíthetjük a kedvelt császármorzsánk tésztáját is egy kevés friss Meyer citromról reszelt héjjal.