A bors India monszunerdeiben őshonos, örökzöld levelű kúszónövény füzért alkotó, csonthéjas bogyótermése.
A borscserjét nagyüzemi termesztésben 4 méterre hagyják megnőni, hogy a terméseket könnyebben be lehessen takarítani. A 8. évben éri el a termőkort és attól kezdve 20 éven át lehet róla szüretelni. Torzsaszerű virágzatából fejlődnek ki a termésfüzérek. Az érettségtől függően a termések zöldek vagy vörösek. A terméseket különböző érettségi stádiumban gyűjtik, attól függően, hogy milyen borsot akarnak készíteni. A bors csípősségét a piperin nevű alkaloida adja, amely főleg a termésfal középső rétegében halmozódik fel.
Feketebors: A borscserje éretlenül leszedett, zöld bogyótermése, amelyet a begyűjtés után a napon szárítanak. Ennek hatására megfeketedik és megkeményedik. Égetően csípős ízű fűszer.