Search
Generic filters
Search in title
Search in excerpt
Search in content

Meggy

kb. 1 kg

kb. 1 999 Ft ( 1999 Ft/kg)

- +
Cikkszám: 1kg

Készleten

Kategóriák: ,
Származási ország: Lengyelország

A meggy a Kárpát-medencében őshonos gyümölcs, a magyarság már a honfoglalás előtt megismerte. Településneveinkben gyakori a “meggy” szó, ami az őshonosság egyik legjobb bizonyítéka (Medgyesegyháza, Medgyes, Meggyeskovácsi, Nyírmeggyes, Somogy-meggyes, Zalameggyes, Somogymeggyes, Meggytó, Meggyasszó stb.). A XVIII. századtól kialakultak a termesztésre alkalmas területeken a tájhoz leginkább igazodó, nemes fajták. Az egyik ilyen híres tájfajta Csengőd községről kapta a nevét.

A gyümölcsszemek mérete kisebb, mint  a cseresznyéé, és a színe is sötétebb, ha már teljesen érett, főleg a fák tetején, szinte fekete színű is lehet. Ezek jóval édesebbek, de jóval nehezebb, sokszor teljesen lehetetlen leszedni, sokszor ott is maradnak, és már messziről hívogatóan láthatóak…Ez az egyik legkiválóbb antioxidánsunk, amely nem csak távol tartja a baktériumokat, fertőzéseket, de vértisztító hatással is rendelkezik – éppen ezért, a kiválasztásra, méregtelenítésre (májra és a vesékre) is jó hatással van. Fogyasztásával megelőzhetjük az erek problémáit, hiszen érdekes módon, pont savtartalma lúgos hatást vált ki a vérben, ami a kapilláris ereket ismételten megnyithatja. Magas kalciumtartalma segíti a D-vitamin (napsütés=nyár), hasznosulását, és felszívódását, még az idősebb szervezetben is. Ez főleg az idegek, és a csontok állapotának megőrzésében, egészségében játszik fontos szerepet. Relatíve magas káliumtartalma is előnyös, hiszen erre szükség van a vércukorszint szabályozásában, illetve anyagcseréje szorosan kötődik a szervezet vízháztartásának szabályozásához. Vízhajtó hatása akár elősegítheti a fogyást, súlycsökkentésünket is. (persze, a “kényelmetlen” mozgás ezzel sem/nem helyettesíthető) Szükséges a gyomorsav termelődéséhez, és számos enzim normális működéséhez is. A magnézium is nélkülözhetetlen ásványi anyag a szervezetünk számára, ugyanis több mint 300 enzim helyes működéséhez szükséges, melyek – többek között – a sejt energiatermelő folyamatait is elősegítik. A magnézium az idegrendszer működésén túl, a csontok és fogak felépítésében is részt vesz a kalcium mellett. A sejtek hártyájának áteresztőképességét is szabályozza, hatására az érfalak rugalmassága nő, a szívizom összehúzódó képessége javul, és csökken a ritmuszavarhoz vezető állapot kialakulásának valószínűsége, vagyis javítja a szív munkájának hatásfokát. Szóval, gyógyhatásban nincs hiány….

Fiókodat sikeresen aktiváltad!

Örülünk neked!

Köszönjük, hogy ránk szántad ezt a pár percet, a későbbiekben azon dolgozunk majd, hogy rászolgáljunk a bizalmadra!

Lépj be a fiókodba!

Bezár

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy értesülhess legfrissebb ajanlatainkról!

Bezár

Fontos tájékoztatás, kérem olvassa el!

A kesu.hu nem webáruház, így a választott termékeket Ön csak kiszállításkor vásárolja meg. Előfordulhat, hogy a kiszállítás napján az Ön által választott termék nem található meg az áruházunkban, és nem tudjuk az adott terméket kiszállítani, kollégáink felveszik önnel a kapcsolatot