Search
Generic filters
Search in title
Search in excerpt
Search in content

- 20%

Sárgadinnye zöldbélű

1 kg

799 Ft ( 799 Ft/kg)

- +
Cikkszám: 1kg

Készleten

Kategóriák: , , ,
Származási ország: Magyarország

Termelte: Pribojszki György

Medgyesegyháza

Nem tudni, hogy a sárgadinnye honnan származik – hazánkba örmény kereskedők hozták el, de őshazája éppúgy lehet Afrika, mint a Kaukázus vagy Perzsia, bár a legvalószínűbbnek India tűnik a genetikai vizsgálatok alapján. A gyümölcs az úgynevezett kabakosok családjába tartozik, és mint ilyen, közeli rokonságban áll a görögdinnyével – kissé talán meglepő módon pedig a cukkinival és az uborkával is. De mindegy is, a lényeg, hogy élettani hatásai miatt érdemes sokszor fogyasztania nemcsak a gyereknek, hanem a család valamennyi tagjának – addig, amíg szezonja van.

A sárgadinnye bővelkedik A-vitaminban, ami egyebek mellett a haj és a köröm szépségéért felelős. Bőségesen található még benne B-vitamin-komplex, így kedvező hatással van az idegrendszer működésére, illetve az agyműködésre. Hasonlóan gazdag C-vitaminban, amely sok szempontból nélkülözhetetlen a szervezet számára: erősíti az immunrendszert, felveszi a harcot a különféle betegségek kialakulásában közrejátszó szabadgyökökkel, de például az inak és a csontok fejlődéséhez is nagymértékben hozzájárul.

A vitaminokon túl a sárgadinnye ásványianyag-tartalma is figyelemre méltó. A benne lévő nem csekély mennyiségű kálium vízhajtó hatása révén segít a szervezetnek megszabadulni a nem oda való anyagoktól, amivel nemcsak a fogyást támogatja, illetve a túlsúlyosság és az elhízás megelőzésében játszik közre, hanem a megelőzésben is fontos szerepet tölt be – többek között a szív- és érrendszer működését is pozitívan befolyásolja. Van még a sárgadinnyében nagyobb mennyiségű kalcium és foszfor is, amelyek a csontok és a fogak egészségéhez elengedhetetlenek.

Fiókodat sikeresen aktiváltad!

Örülünk neked!

Köszönjük, hogy ránk szántad ezt a pár percet, a későbbiekben azon dolgozunk majd, hogy rászolgáljunk a bizalmadra!

Lépj be a fiókodba!

Bezár

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy értesülhess legfrissebb ajanlatainkról!

Bezár

Fontos tájékoztatás, kérem olvassa el!

A kesu.hu nem webáruház, így a választott termékeket Ön csak kiszállításkor vásárolja meg. Előfordulhat, hogy a kiszállítás napján az Ön által választott termék nem található meg az áruházunkban, és nem tudjuk az adott terméket kiszállítani, kollégáink felveszik önnel a kapcsolatot