kb.
675 Ft
(
2499 Ft/kg)
A torma a keresztesvirágzatúak családjába tartozó zöldség, közeli rokona például a brokkoli, a káposzta vagy a mustár. A gyökerét használjuk fel, mely feldolgozás előtt elég jellegtelennek tűnhet. Azonban megtisztítás és feldarabolás után a „sérült” növényi sejtekből mustárolaj szabadul fel, mely rendkívül erős illatú, nyákoldó hatású – éppen ez az összetevő az, melynek a torma népszerűségét köszönheti.
Az őszi, téli és kora tavaszi időszakban, amikor a legtöbben valamilyen felső légúti fertőzéssel küszködnek, különösen ajánlott lehet a torma fogyasztása. Nemcsak azért, mert irritálja a nyálkahártyát, vagyis fokozott váladéktermelődésre készteti azt, így a letapadt váladéktól is könnyebb megszabadulni, van azért is, mert jótékonyan hat az immunrendszerre.
Kutatások emellett úgy találták, hogy a tormában található összetevők bizonyos baktériumok ellen is sikerrel veszik fel a küzdelmet, vagyis a torma rendszeres fogyasztásával támogathatjuk a szervezetünket például az arcüreggyulladás vagy a hasmenéssel és hasfájással járó fertőzések elleni harcban. Antibakteriális és vizelethajtó hatásai pedig a húgyúti fertőzések, gyulladások ellen is nagyon hatásosak lehetnek.
Örülünk neked!
Köszönjük, hogy ránk szántad ezt a pár percet, a későbbiekben azon dolgozunk majd, hogy rászolgáljunk a bizalmadra!
Lépj be a fiókodba!