Mézeskalács illetve mézeskalács jellegű süteményekhez használatos fűszerkeverék.
320 Ft
(
320 Ft/db)
fahéj, koriander, szegfűszeg, szegfűbors, szerecsendió
Mézeskalács illetve mézeskalács jellegű süteményekhez használatos fűszerkeverék.
Recept tipp: Mézeskalács
Hozzávalók:
Elkészítés:
A lisztet és a szódabikarbónát elkeverjük egymással. A tojást a cukorral kihabosítjuk. A mézet, a vajat, a fűszereket és a narancshéjat összemelegítjük, hogy mindegyik felolvadjon. Ha túl forró, várunk egy kicsit, hogy kihűljön, majd az összes alapanyagot összekeverjük. Kezdetben lehet kanállal kavarni, aztán a végén kézzel befejezzük. Picit ragacsos lehet a tészta, de könnyen lejön a kézről. Utána hűtőbe tesszük legalább 1 éjszakára, de akár több napra is – viszont ha nincs ennyi idő, akkor a mélyhűtőbe is be lehet dobni pár órára. Ezután már nincs más dolog hátra, mint lisztezett felületen kinyújtani (több részletben, mert ez jó nagy adag lesz), és szép formákra szaggatni, majd 170°C-os sütőben, kb. 10 perc alatt készre sütni.
Örülünk neked!
Köszönjük, hogy ránk szántad ezt a pár percet, a későbbiekben azon dolgozunk majd, hogy rászolgáljunk a bizalmadra!
Lépj be a fiókodba!