Search
Generic filters
Search in title
Search in excerpt
Search in content

Földimogyoró

kb. 250 g

kb. 500 Ft ( 1999 Ft/kg)

- +
Cikkszám: 250g

Készleten

Kategóriák: ,
Származási ország: USA

Az Amerikából származó földimogyoró nem a mogyorófélék, hanem a pillangós virágúak családjába és a hüvelyesek rendjébe tartozó meleg- és fényigényes, közepes vízigényű növény. Termésének közel 25 százalékos fehérjetartalmával kiemelkedően magas tápértéket képvisel, amelynek alapján akár a szuperételek közé is sorolható.

A belőle készült olaj kiváló minőségű, és a növény kedvező összetételű zsírsavakat tartalmaz, amelyek alkalmassá teszik a húsok részbeni helyettesítésére.

Shelly Nutt, a Texasi Földimogyoró Tanács igazgatója szerint „a földimogyoró az egyik leginkább fenntartható módon termeszthető, magas tápértékű élelmiszer forrás”.Bár Magyarországon a földimogyorót jóformán csak rágcsálnivalóként fogyasztják, Amerika-szerte viszont számos ételkészítmény alapanyaga lehet. Ezen túlmenően a termesztése kifejezetten környezetbarát, más szántóföldi növényeknél jóval kevesebb vizet és növényvédő szert igényel, sőt növeli a talaj nitrogéntartalmát, és kevesebb üvegház-hatású gázt bocsát a levegőbe.

Fiókodat sikeresen aktiváltad!

Örülünk neked!

Köszönjük, hogy ránk szántad ezt a pár percet, a későbbiekben azon dolgozunk majd, hogy rászolgáljunk a bizalmadra!

Lépj be a fiókodba!

Bezár

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy értesülhess legfrissebb ajanlatainkról!

Bezár

Fontos tájékoztatás, kérem olvassa el!

A kesu.hu nem webáruház, így a választott termékeket Ön csak kiszállításkor vásárolja meg. Előfordulhat, hogy a kiszállítás napján az Ön által választott termék nem található meg az áruházunkban, és nem tudjuk az adott terméket kiszállítani, kollégáink felveszik önnel a kapcsolatot