Search
Generic filters
Search in title
Search in excerpt
Search in content

Karfiol

kb. 1 kg

kb. 999 Ft ( 999 Ft/kg)

- +
Cikkszám: 1kg

Készleten

Kategóriák: , , ,
Származási ország: Magyarország

Sokak szerint az idősebb Plinius által (i. sz. 23/24–79) leírt hat káposztaforma közül az egyik már a karfiol előnövénye volt. A nemesítés pontos idejéről és helyéről megoszlanak a vélemények, de minden bizonnyal a Földközi-tenger partvidéke vagy Ciprus lehetett a helyszín.

A kora középkorban ritkán termesztették, csak a 15. században kezdett Olaszországban népszerűvé válni, az angol és a francia piacra az 1600-as évek elején került „ciprusi káposzta” néven.18 Hazánkban az első irodalmi utalás Lippay Jánostól származik (1664), de még félig olaszos caulifioli formában. Későbbi szövegekben kártfiola vagy kártifiol néven emlegetik.

A karfiol avagy kelvirág a vadkáposzta egy termesztett változata, nevezik még virágkelnek, virágos kelnek és olasz kelnek is. Elsősorban Európában népszerű zöldség, amelynek húsosan megvastagodott fehér virágait lapátszerű zöld levelek veszik körül. A karfiol általában a gyerekek által is kedvelt, viszonylag gyorsan és könnyen elkészíthető zöldség. Húspótló ételként rántva, vagy darált hússal dúsítva rakott karfiolként, levesnek is igen kitűnő.

Fiókodat sikeresen aktiváltad!

Örülünk neked!

Köszönjük, hogy ránk szántad ezt a pár percet, a későbbiekben azon dolgozunk majd, hogy rászolgáljunk a bizalmadra!

Lépj be a fiókodba!

Bezár

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy értesülhess legfrissebb ajanlatainkról!

Bezár

Fontos tájékoztatás, kérem olvassa el!

A kesu.hu nem webáruház, így a választott termékeket Ön csak kiszállításkor vásárolja meg. Előfordulhat, hogy a kiszállítás napján az Ön által választott termék nem található meg az áruházunkban, és nem tudjuk az adott terméket kiszállítani, kollégáink felveszik önnel a kapcsolatot