241–260 termék, összesen 529 db
A retket már az ókori Kínában és Japánban is nagyon kedvelték, gyógyszerként használták, és sok étel alapját képezte. Ekkor már a Földközi-tenger vidékén is nagy népszerűségnek örvendett a retek, ami az ókori egyiptomiaknál a hagyma és a fokhagyma mellett a piramisépítő munkások napi étrendjének szerves részét képezte. Az ókorban fogyasztott retkek jelentős része még a Nyugat-Ázsiában, Európában őshonos […]
A retket már az ókori Kínában és Japánban is nagyon kedvelték, gyógyszerként használták, és sok étel alapját képezte. Ekkor már a Földközi-tenger vidékén is nagy népszerűségnek örvendett a retek, ami az ókori egyiptomiaknál a hagyma és a fokhagyma mellett a piramisépítő munkások napi étrendjének szerves részét képezte. Az ókorban fogyasztott retkek jelentős része még a Nyugat-Ázsiában, Európában őshonos […]
Édes, fenyőgyantás ízvilága kiváló társa lehet répás, ananászos, csokis ételeknek, de mártásokhoz, szószokhoz is páratlan.
Ideiglenes készlethiány!
Várható érkezés az üzletbe:
A jégsaláta levelei ropogósabbak, mint a normál fejes salátának és szorosabban simulnak egymásra. Víztartalmuk nagy, ezért levelei nem fonnyadnak egykönnyen. Az íze kellemes, frissítő; a torzsa mellett enyhén kesernyés. Elnevezésére szolgáljon itt e helyen egy lehetséges magyarázat: hajdanán, Kalifornia napsütötte talaján, a jégsalátákat jégtömbök között szállították, hűtőkocsi nem lévén. Amerre csak elhaladt a szállító jármű […]
Ideiglenes készlethiány!
Várható érkezés az üzletbe:
A fűszeres, kicsit gyantás ízű, intenzív illatú kakukkfű elősegíti a zsírok lebontását. Ajánlják borban, lassan fővő ételekhez, vadhúsokhoz, kagylóhoz, baromfihoz. A thymus szó a görög Thymonból származik, amelynek jelentése bátorság. A kakukkfüves fürdő a hiedelem szerint fokozta a római katonák erejét. Már az egyiptomiak is jól ismerték a növény fertőtlenítő- és tartósító hatását. A Földközi-tenger […]
Feltehetően Elő-Ázsiából származó fűszer, amely a középkorban terjedt el Közép-Európában, ahol a szerzetesek kolostorkertekben termesztették. A magyar konyha jellegzetes fűszere, amelyet már eleink is használtak. Jellegzetes, általánosan ismert, össze nem téveszthető, átható nehéz aromáját illóolaj-tartalmától nyeri. Fűszerezéskor óvatosan, kis mennyiségben szabad használni, mert megkeserítheti az ételt. A kapor különösen Skandináviában, Oroszországban és Kanadában népszerű. Csípős, […]
Feltehetően Elő-Ázsiából származó fűszer, amely a középkorban terjedt el Közép-Európában, ahol a szerzetesek kolostorkertekben termesztették. A magyar konyha jellegzetes fűszere, amelyet már eleink is használtak. Jellegzetes, általánosan ismert, össze nem téveszthető, átható nehéz aromáját illóolaj-tartalmától nyeri. Fűszerezéskor óvatosan, kis mennyiségben szabad használni, mert megkeserítheti az ételt. A kapor különösen Skandináviában, Oroszországban és Kanadában népszerű. Csípős, […]
Örülünk neked!
Köszönjük, hogy ránk szántad ezt a pár percet, a későbbiekben azon dolgozunk majd, hogy rászolgáljunk a bizalmadra!
Lépj be a fiókodba!