261–280 termék, összesen 532 db
Feltehetően Elő-Ázsiából származó fűszer, amely a középkorban terjedt el Közép-Európában, ahol a szerzetesek kolostorkertekben termesztették. A magyar konyha jellegzetes fűszere, amelyet már eleink is használtak. Jellegzetes, általánosan ismert, össze nem téveszthető, átható nehéz aromáját illóolaj-tartalmától nyeri. Fűszerezéskor óvatosan, kis mennyiségben szabad használni, mert megkeserítheti az ételt. A kapor különösen Skandináviában, Oroszországban és Kanadában népszerű. Csípős, […]
Feltehetően Elő-Ázsiából származó fűszer, amely a középkorban terjedt el Közép-Európában, ahol a szerzetesek kolostorkertekben termesztették. A magyar konyha jellegzetes fűszere, amelyet már eleink is használtak. Jellegzetes, általánosan ismert, össze nem téveszthető, átható nehéz aromáját illóolaj-tartalmától nyeri. Fűszerezéskor óvatosan, kis mennyiségben szabad használni, mert megkeserítheti az ételt. A kapor különösen Skandináviában, Oroszországban és Kanadában népszerű. Csípős, […]
.A karalábé vagy kalarábé a káposztafélék családjába tartozó zöldségnövény. Magas B₁-, B₂-, B₆- és C-vitamin tartalma miatt ajánlatos a nyers fogyasztása. Tartalmaz még kalciumot, káliumot, magnéziumot, vasat, valamint meszet és foszfort is. Nem savanyítható, konzerválásra is alkalmatlan. A ropogós, zsenge karalábé igazi tavaszi zöldség, melyet nemcsak levesekbe vagy főzelékbe tehetünk, de magában, nyersen is fogyaszthatjuk
Sokak szerint az idősebb Plinius által (i. sz. 23/24–79) leírt hat káposztaforma közül az egyik már a karfiol előnövénye volt. A nemesítés pontos idejéről és helyéről megoszlanak a vélemények, de minden bizonnyal a Földközi-tenger partvidéke vagy Ciprus lehetett a helyszín. A kora középkorban ritkán termesztették, csak a 15. században kezdett Olaszországban népszerűvé válni, az angol […]
Ideiglenes készlethiány!
Várható érkezés az üzletbe:
Örülünk neked!
Köszönjük, hogy ránk szántad ezt a pár percet, a későbbiekben azon dolgozunk majd, hogy rászolgáljunk a bizalmadra!
Lépj be a fiókodba!