401–420 termék, összesen 507 db
A Káposztarepce (Brassica napus L.) termesztett növény. A növényolaj előállítás egyik fontos faja. A növény 1,0 – 2,0 m magasra növő, laza fürtös, sárga virágú növény. A magtermés jelentősen javul a méhek megporzó munkája miatt. Tavasszal az akác virágzását megelőzően április végén, május legelején gyűjtik a méhek. Nagy odafigyelést igényel a méhész részéről, hogy méze ne kerülhessen bele […]
A Káposztarepce (Brassica napus L.) termesztett növény. A növényolaj előállítás egyik fontos faja. A növény 1,0 – 2,0 m magasra növő, laza fürtös, sárga virágú növény. A magtermés jelentősen javul a méhek megporzó munkája miatt. Tavasszal az akác virágzását megelőzően április végén, május legelején gyűjtik a méhek. Nagy odafigyelést igényel a méhész részéről, hogy méze ne kerülhessen bele […]
Júniusban kerül először a piacokra a ribizli üde savanykás termése, a fürtökben szedett sok apró kis bogyó. A piciny piros golyócskák fogyasztása és eltevése a viszonylag nagy magok és a fürtök száracskái miatt némileg macerásnak tűnhet. Ha azonban ügyesen – például egy villa segítségével – megküzdünk e kellemetlenségekkel, és leszárazzuk, igazán egészségeset lakmározhatunk belőle, és […]
A Földközi-tenger mellékén vadon termő, nálunk kiskertekben nevelt, illatos, jellegzetes illatú fűszernövény. Örökzöld, bokorszerű növény, levelei rövidek, bőrszerűek, a fenyőtűhöz hasonlítanak. Az ókori egyiptomiak, görögök és rómaiak szent növényként tisztelték. A hűség és a megbízhatóság jelképe volt. A rozmaring gyantás, fűszeres ízű. Morzsolt levelének illata enyhén kámforra emlékeztető, keserű ízű. A mediterrán konyha klasszikus fűszere, […]
Rózsavirág Gourmet szörp Termékinformáció Rózsaültetvénnyel rendelkező gazda barátaink termeléséből származó kivonatból készítettünk, citrusos árnyalattal egy szerethető, finom szörpöt. kíméletes hőkezeléssel tartósítva tartósítószert, mesterséges színezéket nem tartalmaz virágkivonat teszi gazdaggá a terméket vegán – kizárólag növényi eredetű összetevőket tartalmaz Nagymamáink szörpjét szeretettel zártuk üvegbe. Felhasználható Szörp, limonádé, jeges tea, jégkása ital, forró ital, forralt bor, koktél, […]
A rukkoláért főleg a déli országokban rajonganak, de nálunk is egyre divatosabb. Pitypanghoz hasonló sötétzöld, erősen szeldelt leveleit fogyasztjuk inkább. A Földközi-tenger vidékén és Dél-Európában őshonos rukkola Marokkó partvidékén, Portugáliától Törökországig vadon megterem. Galenus, ókori görög orvos úgy vélte, a rukkola „száraz és forró érzetet kelt”, nem fogyasztható önmagában. Ezért javasolta, hogy kövér porcsinnal (vadsalátával), […]
A cukkini a tök és az uborka keresztezéséből született meg. Nagyon alacsony kalóriatartalma miatt a diétázók egyik kedvence, egész évben. A mai Guatemala és Mexikó területéről spanyol és portugál hódítók segítségével jutott Európába ez a zöldség. Őshazájában már több ezer éve szerves alkotóeleme az ott élők étrendjének, Európában azonban csak a huszadik század környékétől kezdve […]
Örülünk neked!
Köszönjük, hogy ránk szántad ezt a pár percet, a későbbiekben azon dolgozunk majd, hogy rászolgáljunk a bizalmadra!
Lépj be a fiókodba!